AKABE

Anders kan best!

Bij de scouts is er plaats voor iedereen, verschillen zien we als een plus. Scouting is nagenoeg de enige jeugdbeweging met een aanbod voor kinderen en jongeren met een beperking. Wij voorzien in onze scouts één akabe-tak voor alle leeftijden. Akabe wil zeggen: "Anders KAn BEst"

akabe@scoutsdenderleeuw.be

KAPOENEN

Jongens en meisjes geboren in 2015 en 2016

Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

kapoenen@scoutsdenderleeuw.be

KABOUTERS

Meisjes geboren in 2013 en 2014

Het is typisch voor welpen en kabouters dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie.

kabouters@scoutsdenderleeuw.be

WELPEN

Jongens geboren in 2013 en 2014

welpen@scoutsdenderleeuw.be

WOUDLOPERS

Meisjes geboren in 2011 en 2012

woudlopers@scoutsdenderleeuw.be

WOLVEN

Jongens geboren in 2011 en 2012

wolven@scoutsdenderleeuw.be

Jonggidsen

Meisjes geboren in 2009 en 2010

Jonggidsen en jongverkenners trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen.. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

jonggidsen@scoutsdenderleeuw.be

GIDSEN

Meisjes geboren in 2006, 2007 en 2008

Bij de gidsen en verkenners is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten.

gidsen@scoutsdenderleeuw.be

Jongverkenners

Jongens geboren in 2009 en 2010

jongverkenners@scoutsdenderleeuw.be

VERKENNERS

Jongens geboren in 2006, 2007 en 2008

verkenners@scoutsdenderleeuw.be

JINS

Jongens en meisjes geboren in 2005

Jins leven één of twee jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen 'jonge' stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.

jins@scoutsdenderleeuw.be